محل تبلیغات شما

رمز پویا یا رمز یک‌بارمصرف و یا OTP برای جلوگیری از کلاه‌برداری و فیشینگ برای تمام تراکنش‌های بانکی نظیر کارت به کارت، خرید و پرداخت‌های اینترنتی و تمام مواردی که از رمز دوم استفاده می‌شد، اجباری می‌شود

به گزارش ایمنا بانک مرکزی به شبکه‌ی بانکی کشور اعلام کرده است از ابتدای دی سال جاری رمز ایستا باید کنار گذاشته و برای تمامی خریدهای اینترنتی از رمز دوم پویا یا یک‌بارمصرف استفاده شود. استفاده از رمز دوم پویا از سال گذشته در دستور کار بانک مرکزی قرارگرفته و قرار بود از خرداد سال جاری، تمامی بانک‌ها استفاده از رمز دوم یک‌بارمصرف را برای مشتریان خود اامی کنند؛ اما به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌های شبکه‌ی بانکی کشور اجرای این طرح به تعویق افتاد. سامانه‌ای که هم‌اکنون بانک مرکزی طراحی کرده است، امکانی برای بانک‌های کشور فراهم می‌کند که می‌توانند بااتصال به آن برای کاربران خود رمز دوم یک‌بارمصرف ارسال کنند.

رمز پویا چیست و چگونه کار می‌کند؟

رمز پویا جایگزین رمزهای ایستا خواهد شد، این رمزها برای هر تراکنش بانکی منحصربه‌فرد می‌شود و حتی اگر سارقان اطلاعات بانکی را به‌دقت بیاورند، نمی‌توانند وارد حساب کاربران شوند و نیاز دارند که از رمز پویا اطلاع داشته باشند. طول عمر رمزهای پویا، تنها ۶۰ ثانیه است و پس‌ازآن به دلیل ملاحظات امنیتی منقضی خواهد شد. بنابراین از دی‌ماه سال جاری هر تراکنش اینترنتی که پیش از آن با رمز ایستا صورت می‌گرفت، تنها با استفاده از رمزهای پویا میسر خواهد شد.

رمز ایستا چیست؟

پس‌ازاینکه کارت عابر بانک خود را از بانک دریافت می‌کنید با مراجعه به خودپرداز می‌توانید برای آن رمز دوم بگذارید که حداقل باید پنج عدد باشد.  این رمز که رمز ایستا نامیده شده است برای همه خریدهای اینترنتی و یا خرید شارژ و پرداخت قبض استفاده می‌شود و اگر این رمز لو می‌رفت و یا کلاه‌برداری می‌توانست به آن دست پیدا کند به‌راحتی قادر بود  تا از کارت شما پول برداشت کند.

چگونه از رمز پویا استفاده کنیم؟

قرار نیست برای هر بار دریافت رمز دوم یک‌بارمصرف به عابر بانک مراجعه کنید و از طریق آن و یا از طریق بانک رمز دوم خود را دریافت کنید، کافی است یک‌بار آن را فعال کنید، پس‌ازآن به‌راحتی توسط پیامک به اپلیکیشن‌های بانکی هر بار و هرزمانی که خواستید رمز دوم یک‌بارمصرف خود را دریافت کنید.

چرا رمز یک‌بارمصرف استفاده کنیم؟

این ت در راستای مقابله با فیشینگ از سوی بانک مرکزی اتخاذشده و همه بانک‌ها مم هستند تا ابتدای زمستان شرایط را برای استفاده از رمز یک‌بارمصرف پویا مهیا کنند.

فیشینگ چیست؟‌

در ماه‌های اخیر بسیاری از افراد اعلام کردند که از حساب بانکی آن‌ها پول کسر می‌شود و در برخی موارد بدون اینکه فرد صاحب حساب در جریان باشد، پول به‌حساب بانکی افراد وارد و خارج می‌شود، در حقیقت، سارقان اینترنتی با ایجاد یک درگاه اینترنتی جعلی، اطلاعات افراد نظیر شماره‌حساب بانکی،  CVV۲ و رمز دوم اینترنتی را دریافت می‌کردند و سپس وارد حساب واقعی می‌شدند و دارایی حساب را به حساب‌های دیگر منتقل می‌کردند. در برخی موارد این انتقال حساب‌ها به تعداد قابل‌توجهی افزایش می‌یافت، تا ردیابی سارقان سخت شود.

چگونه رمز پویا را فعال کنیم؟

برای دریافت رمز پویا دو روش وجود دارد: روش نخست بهره‌گیری از اپلیکیشن‌های بانکی است که به‌صورت آفلاین نیز رمز دوم پویا تولید می‌کنند و امنیت بالایی برای خرید اینترنتی دارند. روش دوم ارسال رمز دوم به‌وسیله پیامک از سوی بانک‌ها است. درروش دوم، افراد می‌توانند وارد درگاه خرید اینترنتی شده و پس از واردکردن اطلاعات کارت، از طریق درگاه اینترنتی، تقاضای رمز پویا کنند. در این شرایط بانک‌ها رمز دوم پویا را به شماره همراه تائید شده، ارسال خواهند کرد. این روش، مانند کد تأییدی است که در حال حاضر برخی از برنامه‌ها یا سایت‌های اینترنتی از آن استفاده می‌کنند و به همین دلیل، بسیاری از افراد با این روش آشنا هستند. از سوی دیگر، با توجه به اینکه تمام کاربران از گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند و استفاده از اپلیکیشن بانک‌ها میسر نیست، می‌توانند با روش دوم، رمز پویا دریافت کنند

 روش تائید شماره همراه رمز اینترنتی پویا چیست؟‌

کاربران برای تائید شماره همراه برای دریافت رمز اینترنتی پویا می‌توانند به سه روش عمل کنند: روش اول، حضور در شعب بانک‌ها است، اگر افراد نیاز به تغییر شماره همراه خود برای دریافت رمز پویا دارند، باید به شعب بانکی مراجعه کنند، روش دوم رجوع به خودپردازها و روش سوم تائید هویت از طریق اینترنت بانک‌ها است. اجباری وجود ندارد که شماره همراه به نام فرد دارای حساب باشد، اما بهتر است شماره‌ای انتخاب شود که بانام دارنده حساب یکسان باشد.

هزینه دریافت رمز پویا چقدر است؟‌

یکی از ابهامات بهره‌گیری از طرح رمز پویا، هزینه پیامک از سوی بانک‌ها است. ابتدا گفته شد برای دریافت رمز دوم یک‌بارمصرف هزینه حدود ۳۳ هزارتومانی به‌طور سالانه بابت راه‌اندازی سرویس از متقاضی دریافت شود ولی سپس اعلام شد  بر اساس تأکید بانک مرکزی بانک‌ها اجازه دریافت هیچ‌گونه هزینه‌ای از مردم برای فعال‌سازی یا ارسال پیامک به آن‌ها ندارند و این طرح برای مشتریان بانک هیچ هزینه‌ای نخواهد داشت، از سوی دیگر بانک‌ها باید هزینه ارسال پیامک به اپراتورها را پرداخت کنند و پیامک ارسال‌شده هزینه‌ای برای مشتریان نخواهد داشت که بانک مرکزی در حال رایزنی با اپراتورها برای کاهش قیمت ارسال پیامک است. بنابراین افراد برای دریافت رمز پویا نباید هزینه‌ای را پرداخت کنند و هزینه ارسال پیامک بر عهده بانک‌ها است. 

مراحل فعال‌سازی رمز پویا در کارت‌های بانکی

۱- به نزدیک‌ترین دستگاه خودپرداز یا پایانه غیر نقد بانکی مراجعه کنید.

۲- کارت‌بانکی خود را وارد کرده، رمز اول کارت خود را بزنید و بر روی گزینه تغییر رمز کلیک کنید.

۳- در بخش تغییر رمز، سپس گزینه خدمات رمز پویا را انتخاب نمایید. در این حالت دو زیر بخش پیش روی شما نمایش داده می‌شود که اعم از گزینه فعال‌سازی رمز پویا» و گزینه فعال‌سازی سامانه رمزنگار نسخه پیامکی» است.

۴- شماره تلفن همراه خود را وارد نموده و منتظر دریافت پیامک فعال‌سازی رمز پویا باشید.

۵- اگر شماره تلفن همراه شما با آنچه که در روز افتتاح حساب در شعبه مربوطه، به‌عنوان شماره همراه مشترک به ثبت رسیده، همخوانی نداشته باشد، باید به نزدیک‌ترین شعبه بانکی خود مراجعه کنید.

نکاتی که باید برای دریافت رمز پویای خود به آن توجه کنید:

۱- برای فعال‌سازی رمز پویا، هیچ اجباری به نصب اپلیکیشن‌ها در نظام بانکی وجود ندارد.

۲- آن دسته از مشترکانی که نسبت به نصب اپلیکیشن‌های متفاوت کارت‌های بانکی خود با مشکل مواجه هستند، حتماً می‌توانند به‌جای نصب اپلیکیشن، گزینه فعال‌سازی رمزنگار نسخه پیامکی» را در مراحل اولیه مراجعه خود به دستگاه‌های خودپرداز فعال کنند.

۳- بانک‌ها مکلف به فعال‌سازی رمز پویا از طریق اس‌ام‌اس، برای تمامی مشترکان نظام بانکی و متقاضیانی که قادر به استفاده از اپلیکیشن نیستند، بوده و اجازه اجبار مشتریان به نصب اپلیکیشن را به‌جای سامانه پیامکی ندارند.

۴- افرادی که گوشی‌های هوشمند در اختیار ندارند، می‌توانند برای دریافت رمز پویا یا یک‌بارمصرف خود، سامانه پیامکی را فعال کنند.

۵-دریافت و ارسال پیامک برای دریافت رمز پویا، هیچ‌گونه هزینه‌ای از مشتریان نظام بانکی دریافت نشده و بر روی قبوض موبایل آن‌ها نیز محاسبه نمی‌شود، بلکه به دستور بانک مرکزی و بنا به گفته محرمیان، معاون فناوری بانک مرکزی، بانک‌ها مکلف به پرداخت این هزینه از محل ایمن‌سازی سیستم‌های خود هستند و اجازه اخذ هزینه از مشتریان نظام بانکی را برای دریافت رمز پویا در قالب پیامک ندارند.

 

راهنمای استفاده از اپلیکیشن‌های بانکی در دریافت رمز پویا

۱- پس از نصب نرم‌افزار مربوط به هر یک از بانک‌های موردنظر دارنده کارت‌بانکی، بر روی تلفن همراه، اطلاعات درخواستی شامل شماره موبایل ارائه‌شده به بانک، کد ملی و تاریخ تولد را وارد کنید.

۲- پس از تکمیل اطلاعات، دکمه تائید را بزنید تا کد ثبت‌نام نرم‌افزار به شماره موبایل شما ارسال گردد.

۳- کد ثبت‌نام نرم‌افزار را وارد نموده و نحوه ورود به نرم‌افزار را تعیین نمایید. درصورتی‌که نوع نحوه ورود به برنامه رمز ثابت انتخاب گردد، می‌بایست رمز عبور موردنظر را نیز تعیین کنید.

۴- رمز ورود به برنامه را که در مرحله قبل انتخاب کرده‌اید، وارد و دکمه تائید» را بزنید.

۵- پس از تکمیل ثبت‌نام در نرم‌افزار مربوطه، می‌بایست اقدام به فعال‌سازی رمز دوم یک‌بارمصرف نموده و گزینه فعال‌سازی رمز دوم یک‌بارمصرف را انتخاب کنید.

۶- در صفحه فعال‌سازی رمز دوم کارت، آی اسکن بارکد را انتخاب نمایید و کد مربوطه را اسکن نمایید. کد دیگری برای شما پیامک می‌شود، در بخش کد فعال‌سازی آن وارد نمایید. توجه کنید که کد پیامک شده دارای محدودیت‌های زمانی است.

۷- پس از انتخاب گزینه تائید رمز ورود به برنامه را وارد کرده و تا فعال‌سازی رمز دوم کارت انجام گردد.

۸- جهت اخذ رمز دوم به بخش رمز دوم پویا مراجعه کنید و رمزی بااعتبار یک‌دقیقه‌ای اخذ کنید.

نحوه دریافت رمز پویا یا رمز یکبار مصرف در تمام بانک ها

معرفی انواع سرویس های فیلترشکن

آیا فیلترشکن مخصوص تلگرام وجود دارد؟

رمز ,پویا ,دریافت ,دوم ,بانکی ,استفاده ,رمز دوم ,رمز پویا ,دریافت رمز ,فعال‌سازی رمز ,برای دریافت ,تائید شماره همراه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سالم زیبا